Get Adobe Flash player

Geef je op voor loopfiets en dikke banden races Ronde van Borne

Voor de kinderen van 3 en 4 jaar is er weer De Drie Biggetjes Loopfiets Race, waarbij iedereen een winnaar is. Er is voor elke deelnemers een leuke verrassing na afloop van dit evenement.

Aansluitende is de Carnavalslandrace voor kinderen van 5 en 6 jaar. Voor deze race werken wij weer samen met Carnavalsland in Borne en maken er samen weer een leuke en spectaculaire wedstrijd van. Race mee in je leukste carnavalsoutfit en win mooie prijzen. Let op; er zijn spelregels aan verbonden.

Een van de leuke onderdelen van de wielerronde van Borne is al jaren de Dikke Banden Race. Jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar die geen wielerlicentie hebben van de KNWU kunnen daaraan deelnemen.

Ook dit jaar gaat de route dwars door het centrum, langs de terrassen. Voor de winnaars in de verschillende categorie├źn van de dikke bandenrace zit er een aardig extraatje aan de koers vast, want zij worden uitgenodigd voor de finale van de strijd om het Nederlands kampioenschap. In Borne krijgen de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes van elke leeftijdsgroep een fraaie beker. Voor alle andere deelnemers is er een medaille. Er kan worden deelgenomen met gewone fietsen, mountainbikes of citybikes met een minimale banddikte van 28 millimeters. Een fiets met versnellingen is toegestaan, maar racefietsen en raceframes niet.

Na de wedstrijden voor de kinderen zal net als voorgaande jaren de koers voor de dames van start gaan en aansluitend gaan de elite/amateurs rijden met onder andere de finale van de VIRO Criterium Cup Twente.