Get Adobe Flash player

GEEF JE OP EN STRIJD MEE OP 22 AUGUSTUS

 

Op donderdag 22 augustus om 15.45 uur is het weer zo ver, dan starten de fietsraces van de Ronde van Borne als wielerevenement tijdens de Melbuul’n dagen. Als eerst klinkt het startschot voor de allerkleinsten van 3 en 4 jaar die op hun loopfietsen de harten van velen zullen laten smelten. De dag eindigt met het uitroepen van de winnaar van de VIRO criterium cup, daar Borne de finale race is.

Voor de kinderen van 3 en 4 jaar is er weer De Drie Biggetjes Loopfiets Race, waarbij iedereen een winnaar is. Er is voor elke deelnemers een leuke verrassing na afloop van dit evenement.

Aansluitende is de Carnavalslandrace voor kinderen van 5 en 6 jaar. Race mee in je leukste carnavalsoutfit en win mooie prijzen. Let op; er zijn spelregels aan verbonden.

En de laatste groep jeugd strijdt tegen elkaar tijdens de Dikke Banden Race. Jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar die geen wielerlicentie hebben van de KNWU kunnen daaraan deelnemen.

Er kan worden deelgenomen met gewone fietsen, mountainbikes of citybikes met een minimale banddikte van 28 millimeter. Een fiets met versnellingen is toegestaan, maar racefietsen en raceframes niet.

Na de wedstrijden voor de kinderen zal net als voorgaande jaren de koers voor de dames van start gaan en aansluitend gaan de elite/amateurs rijden met onder andere de finale van de VIRO Criterium Cup Twente.