Get Adobe Flash player

Ook in 2021 geen Ronde van Borne

Helaas hebben we, het bestuur van de Ronde van Borne, moeten besluiten ook dit jaar de wielerronde en fietswedstrijden voor kinderen te annuleren. Deze activiteiten zouden tijdens de Melbuul’ndagen in het laatste weekend van augustus plaatsvinden. Ook de organisatie van de Melbuul’ndagen heeft dit besluit moeten nemen. Dit naar aanleiding van de geldende regels voor evenementen.

Uiteraard betreuren wij en andere organisaties ten zeerste dat de activiteiten niet door kunnen gaan. We hadden graag dit jaar de Bornse gemeenschap weer als vanouds een aantrekkelijk wielerprogramma aan willen bieden. Helaas komt eind augustus te vroeg voor het organiseren van een evenement van een dergelijke omvang gezien de maatregelen die genomen moeten worden, zoals 1,5 meter afstand en toezicht op vaccinatiebewijzen of negatieve testen. Dit is met een evenement, op een niet af te sluiten evenemententerrein, niet uitvoerbaar.

Daarnaast vinden wij het niet verenigbaar om ondernemers die ons elk jaar een sponsorbijdrage gunnen, nu tijdens deze ook financieel lastige tijden een bijdrage te vragen.

Wij hopen van harte dat wij volgend jaar, mede met de ondersteuning van deze lokale ondernemers, vrijwilligers en enthousiaste deelnemers van de wedstrijden weer een mooi wieler evenement te mogen organiseren.