Get Adobe Flash player

Geef je op voor races tijdens Ronde van Borne

Het belooft weer een prachtige Ronde van Borne te worden op de eerste dag van de Melbuul’n dagen. Op 22 augustus om 15.45 uur klinkt het startschot voor de allerjongsten deze dag.

Driebiggetjes Loopfietsrace

Voor de kinderen van 3 en 4 jaar is De Drie Biggetjes Loopfietsen Race, geef je snel op, dan weet je zeker dat je meedoet op donderdag 22 augustus.

Er zijn bij dit onderdeel geen winnaars, maar voor elke deelnemers is er een leuke verrassing na afloop van dit evenement.

Carnavalslandrace voor 5 en 6 jarigen

Ook dit jaar zal er weer de Carnavalslandrace gereden worden voor kinderen van 5 en 6 jaar. Voor deze race werken wij weer samen met Carnavalsland in Borne en zullen er samen een leuke en spectaculaire wedstrijd van maken.

Race mee in je leukste carnavalsoutfit en win mooie prijzen. Let op; er zijn spelregels aan verbonden.

Zie voor meer informatie zie onder race-onderdelen en schrijf je in.

Dikke bandenrace

Een van de leuke onderdelen van de wielerronde van Borne is al jaren de Dikke Banden Race. Jongens en meisjes die geboren zijn in de jaren 2006 tot en met 2011 en die geen wielerlicentie hebben van de KNWU kunnen daaraan deelnemen. Ook dit jaar gaat de route dwars door het centrum en langs alle terrassen. Voor de winnaars in de verschillende categorieën van de dikke bandenrace zit er een aardig extraatje aan de koers vast, want zij worden uitgenodigd voor de finale van de strijd om het Nederlands kampioenschap. In Borne krijgen de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes van elke leeftijdsgroep een fraaie beker. Voor alle andere deelnemers is er een medaille. Er kan worden deelgenomen met gewone fietsen, mountainbikes of citybikes met een minimale banddikte van 28 millimeters. Een fiets met versnellingen is toegestaan, maar racefietsen en raceframes niet.

Dames en heren koersen

Na de wedstrijden voor de kinderen zal net als afgelopen jaar de koers voor de dames van start gaan en aansluitend gaan de elite/amateurs rijden met onder andere de finale van de VIRO Criterium Cup Twente.